Як найкраще фотографувати воду?

Генеологічні дослідження та архіви онлайн

Зараз зовсім не літо, але може бути, вам захочеться зробити пейзажні знімки з водою: на море, в спокійних затоках, на ліниво поточних і ще не покрити льодом річках або в жвавих портах. Пейзажі з водою виглядають блискуче, але їх складно знімати, і кожен такий випадок – це виклик і проблема для фотографа. Ми раді представити вам деякі ідеї Лінс Сильвермана з американського офісу Nikon про те, як робити різноманітні й цікаві фото на воді.
Човни і яхти – чудовий предмет для зйомки, їх можна знімати з різних точок, у них бувають різні форми і різні аксесуари. Їх легко зняти, коли вони злегка гойдаються на якорі, треба тільки знайти потрібний момент для зйомки. Пам’ятайте, чим краще висвітлення, тим краще вийде фото. Зіграйте на відбивної здатності водної поверхні. Спробуйте знімати в різних напрямках, звертаючи особливу увагу на те, де знаходиться сонце. Коли ви знімаєте рано вранці або в другій половині дня, довгі тіні, що відкидаються човнами та іншими об’єктами, можуть зробити ваш знімок цікавіше. Можна експериментувати зі спалахом, щоб отримати цікавий ефект або виділити силуети.
Ви можете використовувати світло як інструмент, щоб зробити монохромну фотографію. Монохром зазвичай відноситься до чорного і білого, але він може також ставитися до зображення в одному-єдиному кольорі. Наприклад, якщо ви хочете отримати силует самотньої парусної шлюпки в воді, а небо і вода при цьому – в різних відтінках синього, це буде монохромне зображення в синіх тонах. Зйомка на заході може дати вам теплі монохромні знімки в помаранчевих, жовтих або червоних відтінках.
І не забувайте про чорному і білому. Перехід від кольорового зображення до чорно-білому може сильно виділити предмет і додати вашій фотографії більше артістістізма. Ви можете встановити налаштування своєї камери в чорно-білий або монохромний режим, або перетворити кольорове зображення в чорно-біле за допомогою пост-обробки.
Збільште масштаб деталей
Берегова лінія – чудове місце, щоб зробити деякі прекрасні великі плани. Перевірте, наскільки близько ви можете навести об’єктив. Для макро-фотографій підійдуть такі об’єкти, як будівлі або човна з вицвілій або злазить фарба; цікава також структура старої деревини або іржавого металу; яскраво забарвлені об’єкти, такі як бакени на поверхні води або інші плаваючі предмети.
При відвідуванні жвавій гавані, заповненої човнами, вам може здатися, що в ній все дещо хаотично, але коли ви придивіться, ви побачите якийсь порядок. Човни біля причалу, збудовані в лінії або пришвартовані на відстані від берега, можуть надати вам можливість зробити гарні знімки ширококутним об’єктивом. Тільки не знімайте очевидне або першу ж річ, яка попадеться вам на очі. Зверніть увагу на переплетення мотузок або на механізми, викладені на док або на палубі човна.
При низькому припливі, коли видно пляж нижче пірсу, ви можете зробити приголомшливі фотографії, використовуючи форму паль і тіні, що падають на пісок. Можна також зробити цікаві фотографії будови і форми раковин, морських водоростей, що плавають дощок, скелястих берегових ліній або дюн.
творчі прийоми
Зйомка з різних кутів може зробити ваші фотографії набагато цікавішими. Маленькі човни спробуйте знімати з пірсу або від дока, а воду використовуйте як фон. За допомогою ширококутний об’єктив спробуйте зняти і рибальську снасть, і саму гавань, все в одному знімку. У процесі зйомки на воді ви побачите різні суду: швидкісні моторні човни, вітрильні шлюпки, суду під вітрилами, каяки, гребні шлюпки і навіть круїзні кораблі.
Не забувайте про правило третин – техніці фотографії, коли основний предмет поміщають в одну з чотирьох пересічних областей, які утворюються, якщо уявити собі фотографію з сіткою двох горизонтальних ліній і двох вертикальних ліній (як при грі в хрестики-нулики). Основний об’єкт повинен бути поміщений в місці перетину ліній. Зверніть увагу на положення вашого об’єкта, щоб на фотографії не створювалося враження, що він зараз же «випаде» з фото.
сфотографуйте людей
Звичайно, можна зробити чудові знімки механізмів човнів, але не забудьте, що є ще й люди. Силует людини на тлі води або неба, додає фотографії індивідуальності. Зніміть своїх дітей або інших членів сім’ї, що бредуть по береговій лінії. Попросіть, щоб вони не дивилися на камеру, але вели себе природно. Ці чудові фотографії, ймовірно, можуть стати кращими вашими фото в цей день. Рибак з обвітреним особою, поглинений ремонтом човна міг би стати чудовим об’єктом для фотографії. Запитайте його спочатку, чи не заперечує він, якщо ви його зніміть. Більшість людей дозволять вам робити знімок, а деякі із задоволенням позують.

Шукайте справжню дику природу! Наприклад, в залежності від того місця, де ви знаходитесь, можна знімати чайок або інших птахів, таких як буревісники, скопи, чаплі, кулики або навіть орли. Уздовж берегової лінії океану можна побачити дельфінів, китів, морських левів або черепах, і ви зможете зняти цих тварин в їх власному середовищі. Спробуйте збільшити масштаб, щоб зробити знімок однієї тварини або зменшити зображення, щоб показати декількох грають тварин разом.

Генеологічні дослідження та архіви онлайн

Залишити коментар