Фотографуємо святковий стіл. Поради по зйомці їжі

Генеологічні дослідження та архіви онлайн

Фотографуємо святковий стіл. Поради по зйомці їжіФотографування продуктів харчування досить цікаве і веселе справу.
Для зйомки вам буде потрібно кілька додаткових аксесуарів, які допоможуть зробити фотографії якнайкраще.
Для досягнення найкращого результату зйомки Новорічного столу вам буде потрібно природне освітлення і відбивач. Відбивачі дозволяють відобразити природне світло на предмет зйомки, щоб виявити деталі в тінях. Відбивачі бувають різних кольорів, в нашому випадку ми використовуємо золотий відбивач, який забезпечує прекрасні теплі відтінки.
Найдешевший відбивач коштує близько 20 $, але якщо у вас його немає, не турбуйтеся, ви зможете зробити свій власний відбивач, в домашніх умовах, використовуючи фольгу або золоту обгортковий папір, прикріплену до листа картону.
Ми постараємося розповісти вам про всі секрети і прийоми зйомки продуктів. Поговоримо про ракурсах, настройках, додаткові аксесуари і різних примочки, які допоможуть вам досягти приголомшливих результатів.

Рада 1: Режим пріоритету діафрагми
При зйомки їжі краще встановити фотокамеру в режим пріоритету діафрагми. Широка діафрагма (f / 2.8), як правило, краще для такої зйомки, так ви зможете розмити передній план і фон, щоб сфокусувати очі на їжі.
Крім того, при широкій діафрагмі на датчик потрапляє більша кількість світла, що в цьому випадку, дуже добре, так як зйомка проводиться вдома, де світло досить слабкий. Так само вам слід налаштувати витримку для отримання правильної експозиції.

Рада 2: Використовуйте природне освітлення
Для досягнення найкращого результату слід знімати при природному освітленні і відбивача. За допомогою відбивача ви зможете направити більше світла безпосередньо на об’єкт, краще освітивши його.
Для більш теплих відтінків на фотографії використовуйте золотий відбивач.

Рада 3: Ракурс
Не думаю, що ви повинні сфотографувати все блюдо цілком, набагато краще просто акуратно сфотографувати його з вдалого ракурсу, акцентуючи увагу на прикраси, або на оригінальні деталі. Так ваше блюдо буде виглядати набагато смачніше і глядач помітити тільки найцікавіше.

Рада 4: Використовуйте штатив
Ви будете працювати в приміщенні в умовах низької освітленості, тому мудрим рішенням буде використовувати штатив, щоб камера була нерухома, це забезпечить чіткі знімки при великих витримках.
Використання штатива спрощує зйомку в цілому. Ваша камера зафіксована, ваші руки вільні, ви можете змінювати налаштування, змінювати композицію знімка, управляти відбивачем. Крім того, так у вас буде можливість фотографувати з таймером, для більшої чіткості, і ви при цьому не будете побоюватися за якість фотографій.

Рада 5: Live View
Останні покоління дзеркалок оснащені режимом Live View, завдяки чому ви можете бачити, що знімаєте на РК-дисплеї, перш ніж зробити знімок. Live View ідеально підходить для фокусування на продуктах харчування. У вас буде можливість наблизити майбутній кадр в 5-10 разів і переконатися в різкості і точності зображення.
Знімаючи в режимі Live View і використовуючи штатив, ви можете налаштувати свою камеру і повністю присвятити себе створенні композиції, посувати їжу, переставляти предмети, іноді заглядаючи на екран, що б отримати що виходить. Ви також можете скористатися гістограмою для перевірки експозиції перед натисканням на кнопку.

Вдалих вам зйомок і не забувайте займатися улюбленою справою навіть під час свят.

Генеологічні дослідження та архіви онлайн

Залишити коментар