Бекстейдж. Що це таке?

Генеологічні дослідження та архіви онлайн

Привіт друзі! Гарна назва “бекстейдж”, чи не так? Давайте розберемося з тим, що це таке. Даний вид зйомки дещо відрізняється від звичайного фоторепортажу – прочитавши статтю, ви зрозумієте чому.
Давайте розглянемо декілька поширених запитань і дізнаємося пару важливих деталей даного виду зйомки.

Що таке бекстейдж?
Якщо говорити по-російськи – це зйомка “за кадром”. Все, що бачите навколо – сюжет для бека =) Наприклад те, як фотографи працюють з моделями, те, як моделей одягають, фарбують. Вся виворіть зйомки, відображена вами – це і є бекстейдж!
Репортажна зйомка по визначенню своєму повинна володіти хоч якимось сюжетом, бажано цікавим і простежуються.

Беками можна назвати навіть нескладні між собою фотографії, зняті в різних місцях.

Що фотографують на бекстейджі?
Зазвичай знімають все, що не відноситься до основного фотосету. Основне завдання – передати атмосферу, притаманну зустрічі. Показати зворотню сторону – те, чого не побачать більшість глядачів.
Обробкою фотографій з беков зазвичай не заморочуються, однак, якщо вас запросили саме для зйомки бекстейджа, то вже будьте ласкаві підійти до справи відповідально, як до повноцінного фотосету.

Деякі фотографи люблять чорно-білу обробку з високим контрастом: по-перше, це допомагає приховувати шуми і різні дефекти квітів, якщо такі є, по-друге, чб знімки, як ніякі інші, досить повно передають настрій.
З деяких фотографій можна отримати непогані художні задумки.

Коли я відвідував різні фотопроекти, то теж робив пару фоток “для історії” – допомагає потім повернутися в той час, згадати, як ми бігали по всьому парку, шукали цікаві місця для зйомки, як працювали з моделями і що з усього цього вийшло.

При зйомці концертів особливу увагу варто приділити гримерці і тому, що в ній відбувається. Для відвідувачів, які будуть в подальшому чекати ваш фотозвіт – це один з найцікавіших і важливих моментів. Якщо є можливість, завжди фотографуйте під’їзд виконавця або групи до клубу, де вони виступають. Намагайтеся помічати деталі, які інші б не помітили – це буде жирним плюсом вам в карму.

Генеологічні дослідження та архіви онлайн

Залишити коментар