Пейзаж

Генеологічні дослідження та архіви онлайн

Пейзажний фотограф Євген Тімашов дає три дуже корисних і незвичайних ради про те, як зняти вражаючий пейзажний кадр практично в будь-яких умовах:
1. Перестань дивитися на пейзаж, як на ландшафт.
Переважна більшість початківців фотографів, збираючись познімати пейзаж, думають, що їх головне завдання красиво зняти якесь місце чи стан природи. Але ті, хто знімають дійсно захоплюючі фотографії, мислять інакше. Вони розуміють, що фотографія – це в першу чергу зображення, картинка. І щоб ця картинка була цікавою, вона повинна складатися з візуальних елементів, які цей інтерес викликають. І це зовсім не дерева, каміння і гори. Фотограф працює не з природою, а з зображенням: лініями, формами, контрастом і т.д.

2. Шукай в навколишньому тебе просторі ті речі, з яких можна зібрати сильний кадр.
Якщо ми хочемо зняти гарний ландшафт, все що нам потрібно – це відшукати мальовниче місце, взяти ширококутний об’єктив і зробити кілька видових знімків в різні боки. Якщо знайдене місце досить епічне, цього буде цілком достатньо. Вид на Рейні на Лофотенських островах або вигин річки Колорадо з видовий точки «Підкова» в США зняти погано дуже складно. Аби вистачило ширини кута об’єктива.
Але що, якщо місце безіменне і недостатньо вражаюче? У цій ситуації просто зняти широко вже недостатньо. І потрібно починати думати, як фотограф. Всі знімають незвичайне дерево, фотограф знімає виразну форму. Всі знімають захід з красивим небом, фотограф знімає настрій, яке створює західні світло. Всі знімають маяк, фотограф знімає створювані їм простір і масштаб.

3. Перестань ловити кадри, почни їх створювати.
У чому реальна проблема постійного очікування чуда й надії на удачу? У тому, що ми відразу ставимо себе в залежне становище. Ми весь час на щось сподіваємося. І це, найчастіше, заважає нам бачити реальні можливості для цікавих кадрів, які є тут і зараз. Почавши мислити як фотограф, ми перегортаємо гру. Якщо ми знаємо з яких елементів складається хороший кадр, ми просто помічаємо їх в будь-якому пейзажі і потім збираємо з них кадр.

Генеологічні дослідження та архіви онлайн

Залишити коментар