Фотосесія при свічках (11 рад)

Генеологічні дослідження та архіви онлайн

Фотосесія при свічках, теплий розсіяне світло від мерехтливого вогню, що відбивається від предметів і м’яко висвітлює обличчя моделі, допоможе вам створити дуже ніжну і романтичну обстановку. Але така зйомка, при недостатній кількості освітлення, може викликати у вас деякі труднощі.

Пропонуємо вам кілька порад, використовуючи які ви зможете провести романтичну фотосесію зі свічками, отримавши при цьому хороші, якісні знімки!

1. Спалах
Самое логічне, при недостатньому світлі, використовувати спалах, але, в такому випадку, ви ризикуєте зруйнувати унікальний світлотіньовий малюнок, створений полум’ям свічок. І спалах, в кадрі, стане найсильнішим джерелом світла. З цього, крім виняткових випадків, спалах при такій зйомці краще відключити.

2. Штатив
Як вже говорилося вище, зйомка при свічках складна саме через недостатню кількість світла, по-цьому вам доведеться використовувати довгі витримки. Щоб ваші кадри були різкими і щоб уникнути тремтіння камери, вам просто необхідно буде використовувати штатив. Щоб при натисканні кнопки спуску повністю виключити ворушіння камери, бажано заздалегідь підняти дзеркала і використовувати пульт дистанційного спуску затвора.

3. Кількість свічок
Збільшити освітленість кадру можна додавши кількості запалених свічок. Це дасть вам додаткову маневреність в таких налаштуваннях як ISO, витримка і діафрагма.

4. Розстановка свічок
Якщо ви використовуєте лише одну свічку, або кілька свічок, але стоять в одному місці, то при цьому ви отримуєте досить жорсткі тіні на обличчі вашої моделі. Якщо це не є вашою задумкою і ви хочете отримати більш м’які тіні, то краще, якщо свічки будуть розставлені. При цьому, якщо з одного боку поставити більше свічок, ніж з іншого, то ви зможете регулювати світлотіньовий малюнок на обличчі моделі, від зовсім м’якого до більш жорсткого.

5. Природні відбивачі
Світлі стіни, стелі, скатертини на столі: все це може допомогти вам при вашій фотозйомці. Це природні відбивачі. І хоча ефект від них не дуже великий, але все ж, це трохи допомагає в зйомці при низькій освітленості. Так само можна поставити дзеркала і направити відбитий від них світло свічок на вашу модель.

6. Об’єктив
Якщо у вашому арсеналі є яскравий об’єктив, то для зйомки при свічках, буде розумніше використовувати саме його. Чим ширше ви відкриєте діафрагму об’єктива, тим більше світла надійде на матрицю вашої фотокамери і відповідно, це дозволить вам зробити вашу витримку коротше, а значення ISO нижче. Але не варто забувати, що глибина різкості, при відкритій діафрагмі, досить маленька, і це вимагатиме від вас бути більш уважними при фокусуванні.

7. Діафрагма
Так само, нагадуємо вам, що максимальне значення діафрагми зменшується при збільшенні фокусної відстані. Тобто, чим ширше кут, тим більше значення діафрагми, що вже – тим менше. З цього, замість використання зуму, рекомендуємо вам просто наблизитися до об’єкта вашої зйомки, це дозволить вам знімати на максимальну діафрагму вашого об’єктива.

8. ISO
Якщо ви повністю відкрили діафрагму, розставили свічки, збільшили витримку, але ваші знімки все ще недоекспонувати, то, заради компенсації нестачі світла, вам доведеться підвищити значення ISO. Це загрожує збільшенням рівня цифрового шуму на ваших кадрах, з цього, для отримання більш чіткого зображення, постарайтеся не ставити значення ISO понад 400. Не забувайте про те, що чим більше у вас ISO, тим більш помітним буде шум.

9. Експозиція
Найчастіше фотокамера заміряє експозицію по більш яскравим областям кадру, в нашому випадку це свічки. Через це, ваш знімок може бути недоекспонованим. Щоб уникнути цього, ви можете спробувати використовувати режим точкового замірювання або внести позитивну поправку експозиції, щодо тієї, яку пропонує ваша фотокамера. Однак, не захоплюйтеся, інакше замість полум’я від свічок ви ризикуєте отримати білі плями.

10. Баланс білого
Якщо ви знімаєте з автоматичним настроюванням балансу білого, то скоріш за все, камера виправить тепле світло від свічок на більш холодний. Якщо ваша мета отримати затишну атмосферу на знімках, то вам це абсолютно ні до чого. Експериментуйте з налаштуваннями. Можете спробувати такі автонастройки, як: “в приміщенні” або “лампа розжарювання”. Або ж виставити його вручну. Про те, як це зробити, ви можете прочитати в нашій статті. Якщо ви знімаєте в форматі RAW, то у вас з’являється більше можливостей поправити баланс білого при подальшій обробці.

11. Додаткові джерела світла.
Якщо всі перераховані вище способи не допомогли вам забезпечити потрібне освітлення, то все що вам залишається, це спробувати додати додаткові джерела світла, наприклад настільну лампу, торшер або приглушений м’яке світло. Щоб не порушувати атмосферу від запалених свічок, ви можете задрапірувати ваші джерела світла червоним або помаранчевим тканиною, тим самим надавши їм більш теплі відтінки.

Генеологічні дослідження та архіви онлайн

Залишити коментар